Monday, September 18, 2006

HERE COMES RAMADHAN

During last ramadhan, I was still a bachelor but this year, i'm married. how quick could that be? hehehehe... gua ada banyak rumah nak kena raya tahun ni beb!

Belum pun sempat ape-ape lagi lots of hotels have started promoting their Ramadhan Buffet feast. The picture of people-packed pasar juadah suddenly came into mind. It's funny when you still want to go there eventhough you know that you will hate the crowd. It's the once a year "feel" y'all. Popiah basah, ayam percik, kuih sampan (ntah ape ntah nama dia aku tak ingat), murtabak... bestnye! For all we know, we are already spending more than the non-bulan puasa month. hehehe.

Oh ya, i'm inviting all my fellow kodoks (yang interestedlah) to kasi pecah our majlis berbuka puasa bersama kodok. Will the great Chief kodok be joining this activity? Itu kena tanya Nina sebab beliaulah Cik Kiah yang menggorganize majlis ini, yeeaaa!!! Hopefully kita dapat bagi sokongan pada aktiviti yang dijangka akan menjadi best gila (sebab ini adalah acara makan-makan).

Ladies & gentlemen, please place your booking now.
Nama, valid email dan handphone no. jangan lupa haa...

14 comments:

mafiaries said...

bro, gua ngan eina, taruk nama.
lu ada hp gua kan?
email:mafiaries@yahoo.com

nanti gua note NINA..

Lizzam said...

"kuih sampan", hmm...sungguh sesuai di musim2 banjir nih...

mamabio said...

lek la herman.. hp no pon dah cukup.. kuikuikui..
kuih sampan tu = tepung pelita maaaa.. caner leh jd kuih sampan..?

WLady said...

sapa panggil wa cik kiah, dia org yg jahat.

ok.. untuk merealisasikan permintaan ibu mengandung, kita mkn steamboat je ek? sorry Wan, wa takde keta nk pi sunway. lagipun bulan ramadhan wa posa ayam. muakakakakakakakakaka !

Lynn said...

Kalau tak tau hp number I mmg nak kena, hehe.

Steamboat sounds good! Selain mudah, ia juga amat menyihatkan kerana mempunyai kadar kolestrol dan lemak yang rendah, hehe.

I pun kalau boleh nak someplace accessible via train. Eh korang, tak best la komen thru here. We shoot emails to each other, nak?

mamasan said...

Cip Kodok and Kwarga will be at his mama's place for the first day of puasa - kind of a tradition. But I'm sure somewhere in the next few weeks Cip will be plannning some kind of break fast nibble...

pyerudz said...

cik nina, sayalah orang jahat itu... kuikuikui...

me and shidah will be glad to join the steamboat party!

well nina, the mamasan has spoken. i think you know what to do ;)

lynn's idea pun bagus jugak. mari hantar email beramai2! err lizzam, i think your help might be useful here. any idea?

WLady said...

hmmm-mmmm... klu mcm tu, you all nak combined sekali with Chip ke? Or we all-we all je & lagi sekali with Chip?

Which one you all prefer?

kookabooras said...

Yep! gua ON! tempah satu set steamboat yg xde seafood punya sbb gua allergic pada hidupan laut samada telah bertukar rupa menjadi bulat atau tidak kecuali ikan (pari pon x mkn). Nina, posa ayam tu mcm siang hari mkn nasik lauk lain bole, kecuali ayam je ke? hehehe.

pyerudz said...

the 2 kali session tu pun ok gak nina. tapi kalau ada para kodoks yang nak "one go" je, gua takde hal. well friends?

tak jam lagi blog gua nih...

mafiaries said...

aku dah email lynn dan engkorang yang ada dlm mailing list.
kalau buat 2x pun ok kot..
pasal leh buat kita2, pastu ngan kekodok lain.
jangan tempat sama dah la...

kookabooras said...

make sure that day sume org pose ye. so girls, check out ur calender. hehehe. Pye, ko nak tgk blog yg dah jem, goto: www.wongahbeng.blogspot.com

WLady said...

memandangkan mereka semua bersetuju utk shoot email sesama sendiri, wa assume blog lu takkan jam punya. apa email? kasik sini.

FIR said...

Happy Ramadhan Mubarak Popeye :-)