Friday, November 12, 2010

LAJU PUNYA

1. Mikael terjatuh dari katil akibat melompat-lompat dengan perasaan riang-ria. Kepalanya ada koyak 1 inci. Nasib baik tak dalam. Luka dah baik. Sekarang batuk dan selsema pulak. Semalam muntah banyak gila atas tikar. Demam tumbuh gigi dah nak baik rasanya.

2. Akibat dari perkara 1 di atas, gua terpaksa ulang-alik Keramat-Bangi untuk ke pejabat sebab kitorang letak Mikael kat rumah mak gua. Letih siot travelling.

3. Sekarang adik ipar gua Yom Zuraima sedang bertarung di Labour Room, lapor mak gua sebentar tadi. Harap-harap semuanya berjalan lancar dan selamat. Gua tau adik gua mesti cemas punya dalam bilik tu. Gua dan mak gua syak kitorang akan bertambah ahli keluarga baru lewat petang ni.4. Senibina Masjid Besi di Putrajaya memang mengagumkan. Sebaliknya, Haji Tapah di Precint 15 pula memang macam gampang.

5. Gua tak sempat nak godek lagi laptop baru itu ari. Gua punya sibuk mengalahkan Barrack Obama.

Sekian, terima kasih.

5 comments:

Najwa Aiman said...

Lu dapat anak sedara perempuan la bro! Ekekekek... Eh... wa pulak yang sibuk announce dalam lu punya blog... Kurang hajar sungguh beta ni kan? Kan?

Anyways... TAHNIAH kepada Firdaus yang dah jadi ABAH! Apa nama anak dia ni?

GAFARO a.k.a. agentno9 said...

1:huh seram gua dengar bebudak koyak kepala

2:untuk anak takpa...

3:tahniah tahniah...

4:haji tapah tu sape?

5:take a rest when you're tired.

pye:rudz said...

najwa aiman: haah, anak buah perempuan. nama dah ada katanya tapi blom confirm lagi untuk register. tunggu je lah nanti.

gafaro: haji tapah ialah satu rangkaian kedai mamak yang terdapat di taman permata, melawati, danau kota (gombak), cyberjaya, bandar seri putra dan putrajaya. piawaian out.

me3n said...

Boleh jelaskan dengan lebih lanjut kenapa Haji Tapah macam gampang? Layanan ke harga dia?

Ku tanya sebab ku dah pernah pi sana gak ;p.

pye:rudz said...

me3n: rasa kari dia tak sama dengan cawangan lain (yakni tak sedap). tiada piawaian di situ. mintak telur mata, dia bagi telur yang dah lama digoreng. pagi tadi punya barangkali. ini semua menceteuskan foul untuk sesebuah kedai mamak.