Monday, March 23, 2009

JAHANAM

Lagi-lagi kau tanya aku.
Lagi-lagi kau tanya aku.
Aku ni macam jawapan FAQ (Frequently Asked Question) kau ke?

Jawapan yang kau cari ada sebenarnya.
Ada dalam kepala hotak kau.
Tapi kau taknak mencari.
Kau taknak bertanggungjawab.
Tidak kepada jawapan itu.

Habis?
Aku yang kena bertanggungjawab?
Mana kau belajar semua itu?
Sebab aku taknak belajar di situ.
Dan aku takkan benarkan anak aku belajar di situ.



Pergi jahanam sama engkau.

7 comments:

Najwa Aiman said...

Aiyooo... isu apa ni ek?

pye:rudz said...

najwa aiman: ada satu mangkuk ayun kat ofis nih, kerja dia adalah kerja orang dan kerja orang dah tentulah kerja orang. sendiri punya kerja pun nak tanya orang lain. taknak commit. taknak be held responsible. yelah, kalau slack kang senanglah dia nak tuding kita. babi betul. haa... kan aku dah mencarut.

ad3ck said...

Mesti masa dia tanya ko, dia buat muka seposen kan? Apsal ko tak jawab dengan pelempang je?

Kotak Keranda said...

haiskk..! itu orang punya perangai macam mangkuk tandas pun ada kat ofis wa la.. dia punya keja dia kata wa tak tolong dia bikin. bila wa dah siapkan, dia lak carry nama dia jek.. nama wa dia buh dalam drawer nenek dia. hanjenggkan je orang mcm tu!!

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

hahhahha.....lu bikin pekak je bro...wat toya je...

pye:rudz said...

ad3ck: aku sabarkan aje, kang report polis panjang cerita pulak

kotak keranda: dah tak larat nak hanjengkan dah orang macam nih...

a.k.u.p.e.n.t.o.i: pekak boleh pekak, hati sakit tidak terjawab...

Najwa Aiman said...

Ekekekekekeke... macam ku kenal orang itu... adekah...?