Tuesday, May 12, 2009

CLASSIC ROCK

Cuaca panas betul semalam. Bukan semalam je, malah hari-hari dan minggu-minggu sebelum ini juga. Nak komplen? Hah, komplen kat tuhan lah kalau berani hahaha.

This is a part of the earth's cycle. It will pass. Kita rasa sangat panas sebab Malaysia berada di "sunbelt" atau garisan Khatulistiwa yang kedudukannya sekarang sangat hampir dengan matahari (ingat: bumi sentiasa berputar dalam orbitnya mengelilingi matahari). Itu kata artikel yang aku baca.

Dan malam semalam aku mandi sebab dah melekit sangat badan aku nih. Sambil-sambil nak mandi aku bukak siaran radio kat astro. Jazz tak berapa kacip itu jam maka aku switch ke Classic Rock.


Better Than Ezra

Dan lagu yang berkumandang masa tu ialah Good - Better Than Ezra. Dah jadi klasik lagu ni eh? Cepat benar? Ke, umur aku dah meningkat tapi aku tak sedar? Ehhee...

8 comments:

MFN said...

Eh, ada radio ek astro? muahaha... aku tak pernah tahu pun!

btw, aku ada basil, jalapeno, cili, tulips, dahlia, sawi, limau, daun sup, cabbage and few others yg aku tak ingat... kalau ko nak anak pokok dia, dtg la umah.

MFN

Lynn said...

mmg lah classic, lagu tu from early 90s kan. sedarlah kita ni dah meningkat usia. lagu-lagu kita zaman sekolah dah kira retro dah hehe

radio Astro boleh click kat decoder Astro tu, from channel 800 onwards

pye:rudz said...

ngek: nanti bila senang aku dtg umah kau. haah lah, astro ada radio la weh.

lynn: how time flies. err... ada bawak balik susu segar dari new zealand ke? ehhee...

Najwa Aiman said...

Huh? yang 90's dah dianggap klasik??? Yang sebelum dari tu? Dah jadi artifek siot! Aiyaaarrrkkk...!!!

pye:rudz said...

najwa aiman: yang sebelum 90-an adalah kategori SANGAT klasik

Naziah said...

Better than Ezra, Nirvana, Bon Jovi... Best... Best... Zaman tu, kalau beli album, lagu semua best2. Sekarang, first single je ok. Rugi beli satu album... Download je secara free. Heheheheh...

Kotak Keranda said...

ye pye:rudz..yang sebelum 90-an ley jadi bahan pameraan lerr.. macam wa..uhuks.

pye:rudz said...

naziah: bon jovi crossroads... terbaik!

kotak keranda: lalalalala...