Thursday, June 4, 2009

SIAPA MEREKA?

Tembakau: Kartunis yang gua paling minat masa zaman majalah Ujang tengah top dulu. Gua saspek dia ni memang kuat gila isap rokok sampai guna nickname Tembakau.

Sevven (Nazri): Schoolmate aku kat SDAR. Pandai mamat nih. Aku manjang tengok dia melukis je, haram tak study. Tapi result meletup. Aku saspek dia minum air penerang hati 5 gelen sehari.

Patrick Teoh: Dulu DJ radio. Sekarang dah jadi pelakon. Blog dia memang penuh amarah. Ada je benda yang tak kena. Korang bacalah sendiri.

Sindiket Sol-jah: Satu kumpulan lelaki urban yang gemar menyuntik pop dalam seni, kata mereka. Aku lihat diorang sebagai satu komuniti yang interesting. Teringin aku nak jadi sol-jah. Tapi teringin ke diorang nak rekrut aku?

Najwa Aiman: Sepupu belah bapak aku. Penulis novel juga. Percayalah, orangnya tak sehensem aku hahaha.

Kotak Keranda: Sepupu belah mak aku. Sempoi dia nih. Kalau korang jumpa in flesh, mesti hairan. Hairan kenapa? Haa... (jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri...)

Che Det: Kalau tak kenal confirm korang baru lahir semalam.

Widie: Kawan aku di TKC. Pen-pal aku jugak (aahh, budak-budak skarang mana tau pen-pal tu apa). Hebat minah ni. Pandai main alat muzik woh! Sempoi abis.

Amir Muhammad: Penulis dan pengarah filem yang selalu dikontroversikan. Entah kenapa aku pun tak tau. Tapi aku respek karya dia.

Naziah: Kawan aku di TKC jugak. Kenal pasal main volleyball untuk PPM dulu. Sempoi jugak minah ni.

Kickdefella: Blogger politik yang tegar.

Abdullah Jones: Aku baru link kan mamat nih. Hebat jugak dengarnya. Tapi aku menolak sebarang kemungkinan yang beliau ada sangkut-paut dengan Indiana Jones.

Arman Arshad: Kawan sekolah rendah aku. Tengah berjinak-jinak nak jadi usahawan aku dengar. Baru release buku hal-hal duit nih dengan sokongan Azizi Ali. Malas aku nak beli. Nak tip nanti aku tanya je lah dia.

Paul Tan: Raja segala gosip mengenai kereta.

Syah: Kawan aku di SDAR dulu. Salah seorang partner-in-crime time fly malam. Dia dah berjaya berenti merokok. Gua salut! Dia juga pernah mewakili Negeri Sembilan untuk SUKMA dalam acara memanah. Robin Hood nih jangan main-main hahaha.

Maria: Kawan Shidah.

DJ Redzuan: Salah seorang Kodok yang aku kenal masa sesi ramah-mesra dengan Afdlin Shauki. Cikgu dia masa MRSM Jasin sekarang mengajar kat tempat aku kerja.

Mamat Khalid: Pengarah filem yang selalu diperlekehkan tetapi mempunyai perspektif yang menakjubkan dalam filem. Aku minat karya-karya beliau. Gua respek lu brader.

Lynn: Salah seorang Kodok yang aku kenal masa sesi ramah-mesra dengan Afdlin Shauki. Dia ni selalu dapat freebies/goodies yang best-best sebab kerja dia.

a.k.u.p.e.n.t.o.i: Blogger yang paling aku menyampah nak taip nama dia hahaha.

Pyanhabib: Ini kalau tak kenal memang kodi (bak kata pipiyapong). Gua minat dia nih.

Kumprinx: Dia punya stail menulis interesting.

Yasmin Ahmad: Sorang lagi pengarah filem kontroversi yang berjaya di luar Malaysia. Dulu gua pernah dapat email liar mengatakan dia ni lelaki pastu operate jadi perempuan. Gua tak berapa percaya.

Christina Shauki: Bini kepada Afdlin Shauki. Omputeh yang paham cakap Melayu.

Ornella Abdullah: Blogger yang baru nak belajar menulis. Ada stail yang boleh diketengahkan.

Mrs. Ezzy: Bini kawan aku, Ezi Ismail. Aku link dia sebab Ezi takde blog.

Ju: Kawan Shidah.

Mon: Kawan aku kat SDAR yang baru balik dari States buat PhD. Nama dia Fairuz jugak. Mon adalah singkatan untuk Montel sebenarnya hahaha. Jangan marah Mon.

Lizzam: Salah seorang Kodok yang aku kenal masa sesi ramah-mesra dengan Afdlin Shauki. Hebat skill komputer mamat nih.

Raddy: Kawan baik aku dari sekolah rendah nih. Sekarang buat duit dengan fotografi sebagai side income. Kalau berminat cekidaut link dia.

Kak Nani Rostam: Aku pun dah lupa macam mana aku boleh link akak nih. Dia model zaman 80-an katanya. Gua masa zaman tu tu mana sibuk dengan hal model-model nih? Baik main polis sentri atau konda-kondi.

Afdlin Shauki: Aku minat mamat nih. Kreatif. Dah lama jugak tak jumpa dia. Aahh, bulan puasa nanti mesti ada gathering bukak puasa dengan dia dan kodok-kodok lain.

Norman: Kawan aku kat SDAR. Aku satu set English dengan dia. Badan saiz-saiz aku je tapi boleh bawak kapal terbang. Maknanya, aku pun boleh lah bawak kapal terbang kan?

Faisal Mohd: Kawan aku sekolah rendah. Dulu pandai menyanyi, sekarang tak taulah.

Herman: Salah seorang Kodok yang aku kenal masa sesi ramah-mesra dengan Afdlin Shauki. Dah entah berapa lama dia tak update blog dia ntah. Memang tunggu masa je aku nak lupuskan dari link list aku nih hahaha.

Nuek Ado: Adik ipar aku. Dia nih dah tak update blog sebab laptop dia kong. Keduanya sebab malas.

Nina: Salah seorang Kodok yang aku kenal masa sesi ramah-mesra dengan Afdlin Shauki. Ini pun ntah berapa kurun tak update blog. Dia juga Ms. Gorgonizer untuk aktiviti kodok kitorang.

Aleng: Adik aku yang lagi pemalas nak update fotopages dia. Kamera bukan main canggih.

Pacai: Musician hebat yang sepatutnya diberi perhatian tapi "dilepas" pandang oleh rakyat Malaysia.

Untuk mengenali mereka dengan lebih lanjut, klik lah pada link mereka di bawah topik Singgah Sini pada sidebar hantamkromo.

6 comments:

widz said...

awwww shucks sogan aku baca description aku wakakaka

lama tak dgr perkataan 'pen-pal' tu. skang org tukau jadik 'kibod-pal' agaknya?

Lynn said...

kerja saya mmg best. sekian. hahaha

Kotak Keranda said...

amboi kemain ko ye pye:rudz.. bukan jgn biarkan hidup anda diselubungi misteri la.. tapi jgn biarkan hidup anda takda isteri di sisi..

Tembakau: kartunis? wa mmg sker..tp wa lom kenal mendalam. apa katun dia ek?japgi nak baca blog dia ar.

Sevven (Nazri): huuuuhuu..kengkawan along mmg smer pandai-pandai

Patrick Teoh: seorang DJ yang ku suka dengar doklu-doklu, skang layan blog dia

Sindiket Sol-jah: menarik baca blog dia neh.. wa kalu dah tak da benda nak buat dlm hidup, abis smer link kat hantamkromo neh wa hantam baca..membaca..! amalam kita..!

Najwa Aiman: kalu sepupu along blah bpk dia, aku ngan dia neh sepupu tak berbelah bagi la ek?

Che Det: hah.!! aku kenal dia neh..dia jek lom kenal aku sgt

Widie: sahabat pena along ek? wa mmg admire gak org pandai main muzik. wa je yg slalu main muzik separuh jalan..

Amir Muhammad: haaa.. wa sker baca blog dia ni ngan blog si neraka. tapi mana pegi blog neraka tu??

Naziah: ramai sahabat pena si along neh... haisk! wanyer sahabat pena smer bukan tau wa ni idup lagi ke tidak..sbb wa kan 'misteri'...

Kickdefella: nanti wa layan baca blog dia neh..walaupong wa kurang minat hal-hal politik

Abdullah Jones: hahahaha.. mr jones..mr jones.. cool!!

Arman Arshad: wa cemburu btol bila tengok org lain menulis buku itu, novel ini, skrip itu, pilem ini... malah.. wa pelik kenapa la wa tak suka baca buku sampai skang??

Paul Tan: hah! mmg layan... wa baca gak blog dia sblom wa pegi showroom keta.. tp sblom wa beli keta wa baca buku bank wa dulu ar..

Syah: bagus tu syah!! merokok itu merugikan..huhuuuu.. err..last skali kotak rokok lu beli ada gamba paru-paru tak??

Maria: Hai..kawan Shidah...

DJ Redzuan: Kodok?? hmm kat umah wa byk kodoks..sila la dtg.

Mamat Khalid: yeahh..! wa kenal, wa kenal.. kem salam kat Dato' Lat ek

Lynn: Kodok gak? hmm..okay..

a.k.u.p.e.n.t.o.i: hahahaha...apa maksud pentoi tu ?

Pyanhabib: dia ni tulis pendek jek, tp erti panjang, mendalam, menikam..isk. wa cuba tulis pendek, tapi tak beerti langsong dowh...

Kumprinx: Interesting.., yes! wa musti baca blog dia japgi.

Yasmin Ahmad: Fuiyoo.. jgn memain wo..!! wa penah tgk dia ngan pelakun dia rehearsal lagu keroncong Hujan utk citer Mohsen, sedap suara dia wo..!

Christina Shauki: oooo ye? serious??

Ornella Abdullah: Kalu tak dpt ketengahkan stail menulis pun takpa la pye:rudz. Sambil menulis kita sikat belah tengah jek.

Mrs. Ezzy: Link.jgn tak link..

Ju: kawan Shidah gak ek...

Mon: eleleleehehh.. montel.. Alamak!! hari ni wa lupa beli pisang montel la, wa punya dinner for tonight.

Lizzam: Kodok yg very skillful?? computer?? wa sker! wa sker!!

Raddy: Photography..? hadoi la..wa cemburu laa.. wa nak beli laa SLR cam neh..alar...

Kak Nani Rostam: hmmm.. model 80-an ek? nanti wa google..tu la keja wa kalu dah takda org nak borak ngan wa.

Afdlin Shauki: Alar..wa minat gak dia neh, siap pegi the Mixx Club milik Parwiz kat jln yap kwan seng semata-mata nk tgk Adflin Shauki nyanyi live.. (nak la 1st album dia...! mana wa nak cari neh?)

Norman: wa takda set english pun along! wa main badminton satu set jek dah pitam, tak caya tanya aleng.. hahahhahahah..

Faisal Mohd: eh? bukan dia dah kuar 3 album ke? hardcover lagi..

Herman: Kodokz lagi..

Nuek Ado: Hahahahhaa... kes.kes.kes. beli notebook baru ler..

Nina: Kodokz lagi..

Aleng: Ya Rabbii.. ni yg tak menahan neh.. dia nih ar racun wa suh beli kamera canggih..haisk!!

Pacai: hmm... ya btol! wa mcm penah beborak ngan wife dia ar.. hehehe.. model wo...! masa tu wa jadi mak andam sapa tah..lupa la pulok..

Sorry la pye:rudz wa sebok je bagi komen lu punya kengkawan link kat hantamkromo neh.. ehehee.. itu tandanya wa kurang bz harini..yeeeeeeeeeha!! ampun...!

pye:rudz said...

widie: ehhee... ;)

lynn: kan aku dah cakap, keje die best.

kotak keranda: fuh, ini memang betul takde keje namanya nih.

ez said...

volleyball ppm??..hahaha nostalgia..
anyway, tq sbb link kn wife gua..

Anonymous said...

It is also possible Abercrombie and Fitch today to create your Abercrombie own custom polo shirts Abercrombie Sale wherein you can have your Cheap Abercrombie own logo embroidered Abercrombie outlet on the front of the shirt. abercrombie Jeans These custom polos are ideal for companies that are hosting an event of some kind. Abercrombie Pants They are also great to give away as promotional Abercrombie Tees items to company personnel for work well done. Clubs of all types take advantage of
Abercrombie Shorts custom polo shirts as do sports teams who wish to have all members Abercrombie Sweaters dressed the same when traveling together. Customized shirts are also great to use as staff clothing or uniforms for pubs, restaurants, hotels and a wide variety of other types of businesses.One of the most popular companies in business today that offers the custom polo shirts is LEADapparel. This online retailer offers custom embroidery services on orders of twelve or more shirts. The embroidery done is perfect and of the highest quality. Orders are processed quickly and shipped out within just a few days.