Thursday, August 20, 2009

BIAR GAMBAR YANG BICARA

Cik Ayem (pakcik Shidah) panggil Mikael, Ming Ming (Wonderpets). Lepas tengok gambar ni, aku bersetuju dengan beliau.

Setiap kali kitorang nak lipat kain, dia mesti nak menyibuk. Satu kali, aku letak dalam bakul, dia terus jadi excited.

Ini sebelum kitorang gerak pergi majlis harijadi anak Abang Ezal (sepupu aku) kat BSC.

Ini masa kitorang kat Zouk. Hahaha. Kat BSC lah. Kamera murah, itu sebab gambar ada sikit haus.

Di tepi pantai Port Dickson. Mikael baru lepas kena celup dalam air. Aku harap dia akan pandai berenang kelak. Tak macam bapak dia.





Di Teluk Kemang. Jalan-jalan sambil beli seluar pendek bunga-bunga dan kipas warna-warni. Selain itu terdapat juga orang menjual Crocs tiruan berserta Jibbitz nya sekali. Murah. 2 Jibbitz rm5. Aku tanpa membuang masa terus sapu dua Jibbitz. Dan malam itu aku telefon Raddy tanya macam mana nak pasang. Bengap betul.

Berpandangan jauh anak aku nih. Ke, malas nak layan?

Aksi ibu dan anak. Eh salah. Ibu (yang sibuk) beraksi bersama anak. Hahaha.



Korang tak tau dia punya geram kat kipas warna-warni nih. Kalau dibiarkan dia pegang mau jahanam on the spot.


Sekian, terima kasih.

5 comments:

Najwa Aiman said...

Mahal senyuman gak Mikael ni... ekekekeke...

la Signora said...

MasyaAllah, hensemnye si Mikael ni!! So kiyut!Tengok lengan dia...berlipat-lipat...eeee...gerammmm

p.s pardon the expression, getting clucky lately, bila maternal instinct gua off the radar lately.

ad3ck said...

Wah. Boleh pow topi cokelat tuh eheheeh.

Labu-Labi said...

hehe...anak bapak...apa yg dia renungkan tu..? aku rasa dia dok pikir masalah bapak die kat opis lah..!! anyway...aku suka ayat tu... dah besar jgn jadi mcm bapak xreti berenang..sama la dgn aku..sampai skrg nak terapung pun pakai pelampung lagi..kehkeh!!

*BSC tu ape?

pye:rudz said...

najwa aiman: memang susah nak tengok dia senyum beb.

la signora: terima kaseh ;)

ad3ck: kepala lutut muat la.

labu-labi: BSC ialah Basikal Saya Chantek. E'eh, Bangsar Shopping Centre lah.