Thursday, May 14, 2009

ALPA

Ada sesetengah orang memang jenis lupa diri. Tak reti bersyukur. Angkuh kerana kuasa. Memandang rendah orang lain. Bodoh sombong.

Dan aku paling tak boleh toleransi bila bab makanan yang menjadikan mereka sedemikian rupa. Gampang sungguh sikap sebegini. Sesungguhnya aku tak suka manusia yang bersikap begini. Siapa yang suka, ye tak?

Belajarlah bersyukur. Janganlah angkuh dengan kuasa. Jangan pandang rendah orang lain. Jangan malu bertanya kalau sesat jalan.

Semoga tuhan menunjukkan jalan kepada spesis ini.

5 comments:

mamabio said...

lupa diri xpe.. 'ter'lupa diri sendiri.. ingat kat org lain je.. better than ingat kat diri sendiri tp lupa langsung pasal org lain.. erk. apa aku bebel ni?

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

len macam je pepagi ni bro...kasi terajang je..

Najwa Aiman said...

Wah...! Ni kira makanan yang power nih! Apa citer le pulok ni ek? Hmmm... Ada kena mengena dengan Annual Dinner ke nih?

pye:rudz said...

mamabio: pffttt...

a.k.u.p.e.n.t.o.i: kalau boleh dah lama dah...

najwa aiman: bukan... bukan pasal annual dinner. pasal visitors' punya makan je... surprise? heh, you knew nothing is a "surprise" here.

Kotak Keranda said...

ya btol ga mim pang! gampang manusia mcm gini. wa tak sker.