Monday, November 30, 2009

HADIAH UNTUK PENGANTIN

Sekarang musim orang kawin. Teringat saya akan trend menghadiri majlis kawin dengan membawa hadiah. Yang bagi duit tu, bagi duitlah. Ni nak cerita yang bagi hadiah.

Cerita bab bagi hadiah untuk pengantin ni macam-macam. Ada yang letak harga siling untuk hadiah yang diberikan kepada pengantin. Pukul rata tak kira siapa pun kawin. Ada yang tengok "siapa" yang kawin untuk menetapkan hadiah apa yang nak diberi. Tak kurang juga yang recycle hadiah kawin yang diorang pernah dapat dulu tapi masih elok dan belum digunakan. Macam-macam.

Ini antara cadangan hadiah-hadiah yang saya kira berguna kepada mempelai tapi mungkin bodoh atau lucu pada sesetangah orang. Tapi kalau saya yang dapat, saya akan gembira.

1. Ironing board. Sterika dah banyak orang bagi.



2. Tong gas. Ey, tong gas pun mahal tau!

3. Teko air panas. Cup and saucer set dah biasa.

4. Kitchen utensils. Sudip, kuali, senduk, pisau, lesung batu, chopping board dsb.

5. Tuala mandi. Yang mahal punyalah.

6. Mattress cover. Bagi sekali dengan cadar.

7. Botol simpan air. Dari jenis Tupperware, Bro's atau Siggs.

8. Water filter.

9. Air freshener dispenser. Bagi dengan sedozen stok wangian.

10. Pressure cooker. Rice cooker dan slow cooker dah biasa.

Amacam? Best tak cadangan saya?


Nota: Selamat kembung minum sirap dan kenyang makan nasik minyak saya ucapkan.

11 comments:

Najwa Aiman said...

Haaa... ni mesti sambil doko fikir nak bagi haper untuk anak AB ek?

GAFARO said...

lu MEMANG demand...

zizie ali said...

vacuum carpet boleh gak

pye:rudz said...

najwa aiman: ahh, yang itu bagi duit je.

gafaro: bukan demand lah... cadangan dari orang yang dah pernah dapat hadiah kawin hahaha. aku dapat termo pot sampai 5 kau tau? sandwich maker 3.

zizie ali: huish, itu memang amat dialu-alu kan.

GAFARO said...

termo pot 5,sanwich 3 lu boleh bukak restoran tu

Kotak Keranda said...

hahaaa..besh! wa rasa nak hadiahkan extension wire la pye:rudz. sebabnya, sure brg letrik dah menggunung. blakang..? nak cocok plug point ada ler 2. tu pun jarak kemain jauh tuuu... kalu ada extension wire 4-gang ke, 7-gang ke, atau geng-geng lain join, sure aleng takda masalah kan? ley charge bateri hp, charge bateri camera, pasang kipas meja, sambil iron baju, blaa blaa..blaa..blaaa..

mamabio said...

klau dah ber'geng-geng' charge bateri kete pun buleh.

MFN said...

perkgh, kalau la ada antara kawan-kawan yang bermurah hati bagi kereta kancil sebijik sebagai hadiah kawen kan best?

naziah said...

telefon wireless... senang nak guna! hehehhehe....

btw, aku sgt setuju. time aku kawin dulu, 6 kotak hadiah semua set cawan... bagi set cadar tu bagus tu... yg lagi ideal, kasi $$$ je.

pye:rudz said...

gafaro: restoran? buleh, self-service.

kotak keranda: itupun bagus jugak apa? berguna.

mamabio: gilo apo nak cas bateri keta?

mfn: lebihlah tu...

naziah: hadiah cadar aku dapat sangat banyak sampai aku tak beli satu cadar pun :)

Anonymous said...

It is also possible Abercrombie and Fitch today to create your Abercrombie own custom polo shirts Abercrombie Sale wherein you can have your Cheap Abercrombie own logo embroidered Abercrombie outlet on the front of the shirt. abercrombie Jeans These custom polos are ideal for companies that are hosting an event of some kind. Abercrombie Pants They are also great to give away as promotional Abercrombie Tees items to company personnel for work well done. Clubs of all types take advantage of
Abercrombie Shorts custom polo shirts as do sports teams who wish to have all members Abercrombie Sweaters dressed the same when traveling together. Customized shirts are also great to use as staff clothing or uniforms for pubs, restaurants, hotels and a wide variety of other types of businesses.One of the most popular companies in business today that offers the custom polo shirts is LEADapparel. This online retailer offers custom embroidery services on orders of twelve or more shirts. The embroidery done is perfect and of the highest quality. Orders are processed quickly and shipped out within just a few days.